Stel u wilt een fabriek bouwen, ja ik begrijp dat er ook mensen zijn die GEEN fabriek bouwen, daarom zeg ik ook 'stel'. U krijgt dan zeker te maken met zware machines, generatoren, koeling en andere apparaten. Nu kunt u deze apparatuur lukraak in een hoek neerzetten, maar helaas, u krijgt dan geen veiligheidscertificaat, de arbeidsinspectie gaat niet akkoord en als u de apparatuur aanzet komen er zoveel krachten vrij dat de spullen vanzelf naar buiten lopen. En daar heeft u die dure spullen niet voor gekocht.

Een ikea stelling komt u niet veel verder mee, daar kunt u alleen een koffiezetapparaat op vastschroeven. Wat u nodig heeft is een 'machine-bok' waarop de machines en generatoren worden gemonteerd.

Dit is een stukje (nou stukje…) maatwerk waar nog wel het een en ander bij komt kijken. De machines moeten exact op de bok passen, de bok moet dusdanig worden geconstrueerd dat deze de (enorme)krachten aan kan, de bok moet worden verankerd, het bijbehorend leidingwerk moet trillingsvrij worden bevestigd, er moet ruimte zijn voor de elektronica enz enz. We zullen alle specificaties hier niet opnemen want dan bent u het hele weekend nog aan het lezen en u heeft nog wel meer te doen.

Onderstaand zie u een paar foto's van degelijk specialistisch maatwerk waar Velo-cab goed in is.

Mocht u denken; dat valt wel mee, let u dan even op de grootte in verhouding tot de vorkheftruck.....

Hier ziet u het eind-resultaat (geruime tijd) in bedrijf.